Elveda Ya Şehri Ramazan

Elveda Ya Şehri Ramazan diyoruz artık...
Bizleri Ramazan'a kavuşturan, Arefe Gününe Kavuşturan Yüce Rabbimize Hamd Olsun.
Evet bir Ramazan ayının daha sonuna geldik. Bu sene buruk bir Ramazan ayı yaşadık. Bunun nedenini biliyorsunuz. Dünyanın dört bir yanında devam eden zulümlerin gitgide artması... Biraz daha derine inecek olursak 7 Ekim'den itibaren yaşananlar bize gösteriyor ki dünya insanlığını unutmuş ve müslümanlar hâlâ susuyor. Aslında dünya İslam coğrafyasına geldiği zaman insanlığını unutuyor ve üç maymunu oynuyor. Basit bir örnekle açıklayayım: Rusya - Ukrayna savaşında bütün Avrupa ve daha fazlası tepki gösterdi orada ölen çocuklara. Ama Filistin'de öldürülen çocuklara , Doğu Türkistan'da öldürülen çocuklara ve birçok Müslüman coğrafyada öldürülen çocuklara gelince kimseden ses yok. Bunun yanında şu konuya da değinmek istiyorum. 57 tane İslam ülkesi Gazze için toplandı toplandı ayrıldılar. Peki sonuç ne? KINAMAK.
Kısaca bize düşen görevi Muhammed Emin Yıldırım hocamızın şu sözüyle açıklamak istiyorum: "Tarihin bizi inşallah Ebu Ubeyde'nin dediği gibi aciz seyircilerden yazmaması için gayret edeceğiz". İnşallah diğer yazımda bu sözden çokça bahsederiz.
Evet, bir Ramazan ayı daha bitti, bugün Arefe günü. Bolca dua edelim, zikir getirelim ve Kur'an okuyalım. Arefe gününe hürmet edelim, günah işlememeye özen gösterelim.
Rabbim Tekrarına Kavuştursun, Şimdiden Bayramınız Mübarek Olsun.
Allah'a emanet olun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayetlerde Ve Hadislerde İlim Ve Önemi

Dinimiz İslam'da Ticaret Ahlâkı